Sari la conținut

Ulei de Ricin: 11 Motive Pentru a avea întotdeauna Uleiul la îndemână

  Uleiul de ricin este folosit din cele mai vechi timpuri pentru o varietate de afecțiuni, constipație, răceli, febră, helminți (viermi). În ciuda multor calități utile, castorul (așa cum se numește în popor) are o serie de contraindicații. Iată ce trebuie să știți despre acest produs.

  Ulei de ricin: 11 motive pentru a avea întotdeauna un castor la îndemână

  11 metode de aplicare a uleiului de ricin la domiciliu

  • Laxativ natural moale. Utilizarea orală a acestui ulei contribuie la golirea intestinului în timp de 2-5 ore. Dar un punct important este dozarea produsului. Adulții sunt sfătuiți să folosească 1-2 linguri


  • Dureri musculare. Este recomandat să frecați în zona musculară după o activitate fizică activă pentru a crește circulația sângelui și pentru a slăbi manifestările dureroase. Puteți combina castor cu ulei de mentă pentru a spori rezultatul și calmarea.


  • Dureri articulare. Acidul ricinolic din acest ulei acționează ca un decongestionant asupra sistemului limfatic. Atunci când sistemul limfatic nu funcționează suficient de bine(pacienții care suferă de artrită) au dureri articulare. Frecarea uleiului de ricin în articulații va ajuta la optimizarea sistemului limfatic.

  • Boli fungice. Uleiul în cauză este un agent antifungic eficient în tratamentul următoarelor infecții: dermatomicoza, tinea și așa mai departe. Aplicați uleiul în acest fel: încălziți-l, aplicați pe zonele afectate înainte de a vă duce la culcare și lăsați pe toată noaptea. Procedura poate fi efectuată 7 zile sau până când problema dispare.

  Ulei de ricin: 11 motive pentru a avea întotdeauna un castor la îndemână

  • Creșterea părului. Frecarea uleiului ușor încălzit în scalp (poate fi aplicat pe sprâncene și gene – ele devin pufoase și întunecate) are un efect benefic asupra foliculilor și stimulează creșterea părului. Este suficient să frecați o anumită cantitate de ulei în zona rădăcinii, să înfășurați polietilena și prosopul de sus; țineți-l timp de 1-2 ore și spălați-vă bine capul cu apă caldă.


  • O nuanță bogată de păr. Ricinul are proprietatea de a reține umezeala în păr, oferindui un aspect sănătos și radiant. Se recomandă să încălziți 1 lingura, cu vârful degetelor se aplică pe părul de-a lungul întregii lungimi.

  • O alternativă la hidratant. Acizii grași deja menționați în ulei hrănesc bine și hidratează pielea predispusă la uscăciune. Este suficient să frecați 1 linguriță de produs cu palmele și să aplicați pe piele. Uleiul pătrunde cu ușurință în țesuturi și le saturează cu substanțe nutritive.

  • Pete și alte probleme dermatologice. Datorită posibilităților antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul acționează asupra petelor, acneei și negilor. De asemenea, ricinul are un efect pozitiv în tratamentul anumitor dermatite.


  • Tratarea daunelor superficiale la animalele de companie. Este suficient să aplicați puțin ulei la tăieturi ușoare, răni pe piele la animalele de companie pentru a stimula vindecarea.


  • Lubrifiant universal. În cazul în care orice obiecte de uz casnic au nevoie să fie lubrifiate (balamale ușă scârțâit, foarfece, elemente de polizor, produsul specificat va ajuta să facă față problemei. Datorită proprietății vâscozității, acest ulei nu se întărește și nu își pierde capacitățile la temperaturi diferite.

  Ce este util să știi!
  Atunci când este utilizat în exterior, produsul nu trebuie conectat la aromamasle; este suficient să efectuați un test de ulei pe zona pielii pentru a verifica reacția alergică.

  Frecarea sau masajul cu ulei de ricin sunt proceduri comune. În plus, se recomandă utilizarea compreselor din acest produs în scopul terapiei sistemice și pentru a spori apărarea imună a organismului.

  Efectele secundare sunt următoarele:
  După ingestia de ricin sunt posibile sentimente de oboseală, greață, vărsături, diaree.
  Cu utilizarea internă a uleiului, acidul ricinolic poate acționa ca un iritant al mucoasei intestinale și facilitează starea de constipație. Pe de altă parte, poate provoca tulburări gastrice, amețeli și greață. Prin urmare, dacă există orice fel de problemă digestivă, este logic să refuzați utilizarea acestui produs. În perioada postoperatorie se recomandă renunțarea la utilizarea uleiului de ricin.
  Uleiul de ricin este un adevărat dar al naturii pe care oamenii l-au învățat cu mii de ani în urmă. Produsul are astăzi o gamă largă de aplicații în domeniul îngrijirii aspectului și sănătății. Prin urmare, este recomandabil să aveți ulei de ricin în trusa de prim ajutor de acasă.

  Lasă un răspuns