Sari la conținut

Remedii Si Plante pentru calmarea durerilor de Stomac

  Problemele digestive sunt printre cele mai comune tulburări cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.
  Fie că mâncăm prea mult, fie consumăm alimente prea grase și grele asupra sistemului digestiv, fie suntem stresați – toți acești factori pot cauza deranjamente la nivelul stomacului care necesită o ameliorare cât mai rapidă. 


  Am selecționat câteva din cele mai bune plante și alimente care ajută stomacul deranjat.

  1. MENTĂ – Este cu siguranță unul din cele mai eficiente remedii antispasmodice, care rapid ajută la calmarea unui stomac deranjat. Ceaiul de mentă, precum și menta proaspătă, mestecată ca atare, ajută inclusiv în greață și indigestie.

  2. PROBIOTICE – Cele mai bune surse de probiotice sunt alimentele fermentate – varza murată, iaurtul kefirul. Acestea sunt utile dacă aveți dureri de stomac.

  3. OREZ – Orezul fiert este un remediu bine cunoscut pentru stomac întors pe dos. Acesta calmează episoadele de diaree prin faptul că absoarbe lichidul excesiv din sistemul digestiv. Dacă nu aveți poftă de mâncare, puteți bea ceai de orez – care nu este nimic altceva decât zeama care rămâne după fierberea orezului.

  4. PÂINE USCATĂ – Absoarbe toxinele care cauzează disconfortul stomacal.

  5. OȚET de MERE – Oțetul de mere poate reduce crampele și arsurile stomacale. Contraindicat de consumat otet de mere pe stomacul gol, acesta poate înrăutăți durerea de stomac, de aceea este indicat să-l diluați cu apă, sau să-l consumați după masă. Se poate folosi 1 linguriță la 1 pahar cu apă.

  6. FENICUL – Acest condiment este un remediu popular pentru durerile de stomac în medicina chineză. Indienii mestecă semințe de fenicul după mese pentru îmbunătățirea digestiei. Zdrobiți câteva semințe de fenicul și consumați 1 linguriță de pulbere, sau beți o cană de ceai de fenicul. Pe lângă efectele sale calmante digestive, acesta împrospătează și respirația.

  7. BANANE – Aceste fructe sunt bogate în pectină și au un grad de digerabilitate foarte bun. Optați pentru bananele verzi, întrucât acestea sunt mai eficiente în durerile de stomac și stările de greață, inclusiv la copii.

  8. GHIMBIR – Numeroase studii au arătat că ghimbirul este un remediu natural util. S-a dovedit eficient inclusiv în greața cauzată de chimioterapie și în grețurile matinale la femeile însărcinate. Totodată, acest condiment reduce balonarea și potolește un stomac deranjat. Poate fi consumat ca atare, sau sub formă de ceai.

  9. MUȘEȚEL – Această plantă calmează mucoasa intestinală și mușchii din jurul sistemului digestiv, ajutând astfel la atenuarea crampelor și a ingestiei, datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Astfel, o cană cu ceai de mușețel poate fi cel mai blând remediu pentru liniștirea unui stomac deranjat.

  10. SEMINȚE de SCHINDUF – Sunt un remediu popular pentru arsuri stomacale și constipație. Au un conținut bogat în antioxidanți și fibre cu beneficii pentru tractul digestiv. Dintr-o linguriță de semințe de schinduf putem prepara un ceai digestiv foarte bun.