Sari la conținut

7 Motive de ce părul este gras și ce trebuie să faci

  Pentru ca părul să nu pară gras, femeile trebuie să-și spele capul prea des și să recurgă la o varietate de trucuri care ajută doar pentru o vreme la menținerea părului proaspăt și curat.

  Probleme hormonale
  În cazul dacă înainte părul își păstra prospețimea și puritatea mai mult, iar acum a pierdut acest aspect sănătos și trebuie spălat în fiecare zi, cauza poate fi o problemă cu fundalul hormonal.

  Hormonii joacă un rol semnificativ în sănătatea părului. Problemele cu acestea pot fi cauzate de menopauză, ciclu menstrual sau din cauza administrării contraceptivelor. Acești factori afectează negativ activitatea hormonilor, ceea ce duce la producerea activă a unei cantități excesive de sebum. Este necesar să faceți teste pentru a ști ce schimbări au avut loc în corpul dumneavoastră.

  Stresul cronic
  Stresul este cauza multor boli și probleme în corpul nostru. Are un efect negativ asupra stării părului. Datorită faptului că simțim periodic un sentiment de anxietate și frică, părul se estompează, cade și scalpul devine gras. În acest caz, trebuie să luptați împotriva cauzelor experiențelor dvs., după care decizia părului va deveni fostul aspect sănătos.

  Spălarea capului cu apă prea fierbinte
  Temperaturile ridicate ale apei și schimbările bruște provoacă o eliberare crescută a sebumului. Amintiți-vă că temperatura apei la spălarea capului nu trebuie să depășească 40 de grade (să fie moderat caldă și nu rece).

  Șamponul
  Remedii necorespunzătoare pentru păr
  Produsele greșite de îngrijire a părului joacă un rol-cheie în formarea grăsimii părului. Dacă utilizați un șampon nutritiv foarte gras sau balsam, atunci aceste remedii se stabilesc cu o placă pe păr. În același timp părul arată murdar. Utilizarea excesivă a preparatelor de îngrijit cu conținut de silicon face părul mai greu.

  De asemenea, limitați utilizarea agenților care conțin alcool. Utilizarea constantă duce la activitatea activă a glandelor sebacee și la eliberarea unei cantități semnificative de grăsime a scalpului. Se recomandă utilizarea mijloacelor fără alcool.

  Utilizarea unui uscător de păr fierbinte
  Fluxul puternic de aer cald stimulează eliberarea de sebum. Este mai bine să uscați părul în mod natural, iar după spălare nu trebuie să frecați în mod activ părul cu un prosop.

  Coafura prea strâmtă
  Dacă faceți în mod regulat din părul dvs. o coadă sau orice altă coafură strânsă, atunci sebumul se acumulează pe anumite zone ale capului și aceste locuri devin grase. Iubește coafurile naturale libere, lasă-ți părul să respire.

  Dieta dezechilibrată
  Foarte des, sănătatea și aspectul părului afectează bolile organelor digestive. Alimentele prăjite, grase, picante, sărate și dulci sunt deosebit de periculoase, care stimulează în mod activ glandele sebacee.

  Meniul zilnic trebuie să conțină alimente care conțin vitamine B și produse lactate fermentate.

  De asemenea, se recomandă să se ia complexe speciale de vitamine, care au un efect pozitiv asupra frumuseții părului, densitatea și normalizarea secreției de sebum.

  Pe piață există în mod constant noi produse pentru îngrijirea părului, nu ar trebui să cumperi toate noutățile de pe rafturile magazinelor. Suntem cu toții individuali, deci primul lucru este să găsiți o problemă din cauza căreia părul dvs. și-a pierdut aspectul bine îngrijit și, după aceea, începeți tratamentul. Principalul lucru este să nu exagerați, astfel încât să nu se obțină efectul opus.