Sari la conținut

Top 7 tipuri de ceai – cele mai utile tipuri de ceai


  Ceaiul este una dintre cele mai vechi băuturi. Timp de secole, oamenii au inventat multe tipuri de ceai, care au avut o varietate de efecte.

  Oolong

  Oolong este un soi de ceai semi-fermentat, care se află între soiurile de ceai negru și verde. Substanțele utile oolong accelerează arderea grăsimilor și vă ajută să scăpați de toxine în cel mai scurt timp. Niacina, care face parte din oolong, ajută la protejarea dinților de carii dentare.

  Ceai negru
  Unul dintre cele mai populare tipuri de ceai este considerat ceaiul negru. Datorită conținutului ridicat de cafeină, ceaiul negru este renumit pentru efectele sale revigorante și tonice. În plus, ceaiul negru conține rubigine și teaflavine, care contribuie la scăderea colesterolului rău în sânge. De asemenea, oamenii de știință au demonstrat că utilizarea zilnică a ceaiului negru reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%.

  Ceai verde
  Mulți știu că ceaiul verde ajută la arderea kilogramelor suplimentare. Și într-adevăr este. În plus, ceaiul verde ajută la ameliorarea tensiunii și la simptomele depresiei. Datorită conținutului ridicat de catechine, ceaiul verde ajută la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului.

  Ceai alb
  Acest tip de ceai nu este la fel de popular ca si ceaiurile anterioare. Cu toate acestea, proprietățile utile nu sunt mai puține. Utilizarea acestui ceai vă permite să eliminați toxinele și să scăpați de radicalii nocivi. De asemenea, acest ceai normalizează tensiunea arterială și ameliorează oboseala. Oamenii de știință au demonstrat că utilizarea regulată a ceaiului alb reduce riscul bolilor de inimă cu 15-20%. Efectul pozitiv al ceaiului în lupta împotriva cancerului a fost, de asemenea, dovedit.

  Mușețel
  Ceaiul de musetel este renumit pentru proprietățile sale vindecătoare. Ajută la scăderea inflamației și a stresului. În plus, antioxidanții ceaiului de mușețel ajută la reducerea activității celulelor canceroase și la protejarea multor organe de efectele lor. Mulți medici recomandă utilizarea regulată a ceaiului de musetel pentru cei care sunt predispuși la răceli frecvente.

  Echinacea
  Acest ceai de farmacie ajută la răceli în primele etape. Substanțele utile din acest ceai îmbunătățesc producția de interferon, ceea ce crește activitatea antivirală a corpului. De asemenea, ceaiul din Echinacea sa dovedit a fi un remediu excelent pentru bolile respiratorii.

  Ceai de lamaie cu ghimbir
  Acest ceai este perfect pentru serile de toamnă și de iarnă. Și utilizarea sa are o serie de proprietăți utile. De exemplu, gingerolul, care face parte din ghimbir, are un efect antiinflamator puternic. Vitamina C și pectinele conținute în lămâi sporesc efectul gingerolului. Există o serie de studii care au demonstrat că un astfel de ceai ajută la combaterea multor boli și chiar a salmonelozei.