Sari la conținut

ALCALINIZAȚI-VĂ CORPUL ȘI LUPTAȚI ÎMPOTRIVA BOLILOR CU ACESTE 10 ALIMENTE ALCALINE!

  Menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului este esențială pentru menținerea sănătății. Când consumăm alimente care formează acid, organismul încearcă să echilibreze nivelul pH-ului în sânge, eliberând minerale alcaline bogate, cum ar fi magneziu, fosfor și calciu. Dacă nu mâncăm suficiente alimente alcaline, organismul este forțat să tragă aceste minerale din oase, dinți și organe.

  Alimentele care formează acid – fasole, carne, pește, alimente fast-food, alimente prelucrate, produse lactate și cereale. Un regim echilibrat este considerat 20-40% din produsele care formează acid și 60-80% din produsele care formează alcaline.

  Iată o listă cu cele mai bune 10 alimente alcaline care le puteți include în dieta zilnică pentru a menține mineralele necesare.

  Avocado
  Avocado are un pH de 80 care alcalinizează corpul și neutralizează orice alimente acide din stomac. Puteți să-l adăugați la salată, să faceți guacamole de casă sau să-l adăugați la pâine / sandwich.

  Banane coapte
  Consumul unei banane imature poate duce la constipație, o absorbție slabă a nutrienților și aciditate în stomac. Pe de altă parte, consumul de banane coapte oferă organismului alcalinitate, precum și vitamine și minerale esențiale.

  Migdale
  Migdalele și laptele de migdale sunt surse excelente de alcalinitate.

  Usturoi
  Adăugarea usturoiului la feluri de mâncare nu numai că le revigorează, ci și neutralizează aciditatea alimentelor cum ar fi pește, brânză, ouă și carne.

  Lămâi
  În timp ce lămâile au un gust acru, ele se transformă în substanțe alcaline atunci când sunt digerate. Adăugarea de suc de lămâie sau câteva felii de lămâie în apă este o idee grozavă.

  Broccoli
  Broccoli este un aliment cu conținut ridicat de calorii, care oferă o gamă largă de substanțe nutritive. Fiind o legumă cruciferă, ajută la controlul alcalinității și dă sațietate.

  Papaya.
  Papaya este adesea folosit pentru a atenua problemele digestive. Acestea conțin apă, vitamine, minerale, și fibre, în scopul de a stimula sănătatea generală. Cel mai important, ele sunt o sursă excelentă de alcalinitate!

  Pepene verde
  Pepene verde conține o gamă largă de vitamine, minerale, și apă care păstrează electroliți sub control.

  Sparanghel
  Sparanghelul este, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice alimente alcaline, cu pH – ul 8.5. Este o sursă de vitamine, minerale, apă și fibre.

  Piper cayenne
  Nu în ultimul rând, piperul de cayenne oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv o sursă excelentă de alcalinitate pentru organism. Are un pH de 8,5, are proprietăți antibacteriene, crește funcția creierului, elimină toxinele, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul tensiunii arteriale.