Sari la conținut

Leurda (Usturoiul Sălbatic)-Un depozit de vitamine utile

  Compoziție
  Leurda proaspătă este o sursă valoroasă de nutrienți și fibre, conține o mulțime de vitamina A și beta-caroten, dar liderul este vitamina C. doar 100 de grame de produs acoperă necesarul zilnic de 111%. Acesta conține biotină și vitamina K, riboflavină, colină și acid pantotenic, piridoxină și vitamina B9. Din macronutrienți, rolul principal în compoziție joacă:

  • siliciu,
  • potasiu,
  • fosfor,
  • calciu,
  • magneziu,
   sulf.
   Printre microelemente, cobalt, iod, seleniu, zinc și molibden sunt cele mai importante. Prezența lor este determinată de beneficiile de cireșe pentru organism. Frunzele tinere au, de asemenea, proteine vegetale și acizi organici. Absența aproape completă a grăsimilor vă permite să le utilizați cu succes în meniul alimentar, să le includeți în mese slabe. Gustul ars și mirosul caracteristic dau uleiuri esențiale și alicină. Această substanță are un efect bactericid, antiviral și antihelmintic, inhibă creșterea ciupercilor și a microorganismelor patogene.

  Compoziția chimică a Leurdei (conținutul caloric)
  Conținutul caloric: 36-38 kcal la 100 de grame de produs
  Conținutul de proteine – până la 3 grame, carbohidrați-până la 7 grame, grăsimi-aproximativ 0,2 grame. Acești indicatori pot diferi nesemnificativ în plantele selectate în diferite regiuni.

  Vitamina A-4,4 grame.
  Vitamina B1-0,04 g.
  Vitamina B2-0,15 mg.
  Vitamina C este de aproape 100 miligrame.
  Niacina-0,5 mg.
  Acid folic-42 mcg.
  Conține uleiuri esențiale, grăsimi și aminoacizi organici, foarte valoroși.
  Și un conținut suficient de săruri minerale în plante, care sunt prezentate în macro și microelemente:

  potasiu
  fier
  calciu
  fluor
  sulf
  iod
  cupru
  fluor
  zinc
  sodiu
  bor și așa mai departe.

  Leurda ( Usturoiul Sălbatic ) cea mai valoroasă proteină vegetală întărește imunitatea, mușchii, participă la regenerarea țesuturilor.

  Vitaminele A, B, PP vindecă pielea și părul, tratează depresia de primăvară, întăresc imunitatea.

  Fitoncidele îmbunătățesc activitatea mușchiului cardiac. Beneficiile lor sunt, de asemenea, în normalizarea metabolismului și în îmbunătățirea apetitului datorită producției de suc gastric.

  Uleiurile de muștar conținute în leurdă ajută la disbacterioză, mai ales după un curs de antibiotice.

  Proprietățile terapeutice ale usturoiului sălbatic se extind atât la tiroidă, cât și la tractul gastrointestinal, cât și la sistemul circulator. Se luptă și cu paraziți. Această acțiune se datorează prezenței unui număr mare de uleiuri esențiale în plantă.

  Usturoiul sălbatic este un diuretic excelent.

  Recepția cursului de cireșe ajută organismul să lupte împotriva coagulării excesive a sângelui și formarea plăcilor de colesterol.

  Timp de secole, beneficiile au fost apreciate, aplicând leurda la leziunile pielii. Aplicând sucul plantei, s-au luptat cu negi, licheni, acnee.

  Usturoiul sălbatic sub formă de frecare pe alcool se descurcă perfect cu diferite tipuri de boli ale tractului respirator – de la consecințele unei răceli banale la bronșită.  Proprietăți utile

  Leurda prezintă posibilități terapeutice și preventive extraordinare.

  Îmbunătățirea activității tractului gastrointestinal
  Leurda este valoroasă pentru stomac, intestine, ficat, vezică biliară, contribuie la munca lor coordonată și la funcționalitatea impecabilă.

  Efect bactericid

  Îmbunătățirea apetitului

  Normalizează metabolismul

  Curățară sângele și îmbunătățește compoziția
  Utilizarea sa regulată, elimină în mod eficient substanțele toxice din organism și are un efect pozitiv asupra formulei de sânge.

  Vindecarea bolilor dermatovenerologice
  Inclusiv-de la negi, licheni și așa mai departe. Este capabil să vă scape de un număr mare de astfel de probleme foarte rapid și fără efecte secundare.

  Ajută la boli intestinale, infecții purulente, afecțiuni comune ale sistemului musculo-scheletic (în special articulații), răceli și așa mai departe.

  Întărește sistemul nervos central

  Stimulează sistemul cardiovascular

  Are proprietăți de restaurare pronunțate asupra corpului

  Colesterolul și vasele de sânge
  Într-o anumită măsură, cireșele ajută la hipertensiune arterială, reducând tensiunea arterială, dacă aceasta este mai mare decât în mod normal. Curăță perfect vasele de plăci formate de colesterol dăunător, de trombocite. Aceasta, printre altele, servește ca o excelentă prevenire a aterosclerozei, accident vascular cerebral, infarct miocardic și așa mai departe.

  Elimină toxinele
  Este un produs consistent care conține un volum mare de fibre vegetale, care stimulează procesele digestive și ajută intestinele să se elibereze de toxine.

  Contraindicații privind utilizarea de Leurdă

  Deci, contraindicațiile și avertismentele sunt:

  Ulcer peptic, gastrită, pancreatită, hepatită, colecistită.

  Alăptarea

  Atenție! leurda reglează perfect metabolismul în organism. Acest lucru ajută la scăderea în greutate cu excesul de greutate corporală. Dar, în același timp stimulează apetitul, care în absența capacității de a îl controla, poate poate duce la creșterea în greutate. Prin urmare, acordați o atenție la acest punct.

  Infecții virale. Îmbunătățirea stării, până la recuperarea completă, cu boli virale și bacteriene: gripă, răceală și așa mai departe. Leurda lichefiază perfect și îndepărtează sputa cu uscare și mai ales cu tuse umedă la copii și adulți;

  Ajută la alte anomalii ale corpului (fiziologic sau psihologic), după cum sa menționat deja mai sus.

  În general, toate proprietățile utile ale acestei plante medicinale – usturoi sălbatic, pot fi clasificate în grupuri:

  Anti-sclerotice.

  Tonifiere.

  Restaurare generală.

  Bactericide și antivirale.

  Diuretice.

  Curățare.

  Anti-îmbătrânire.

  Lasă un răspuns