Sari la conținut

ANANAS – 7 BENEFICII PENTRU SANATATE

  Ananasul este un fruct cu un aspect unic. Unul dintre cele mai ambalate cu anti-inflamatorii și beneficii digestive. În plus, ananasul conține o multitudine de nutrienți, vitamine și minerale, magneziul, cuprul, potasiul, beta carotenul, folatul și bromelanul. Toți acești nutrienți oferă nenumărate beneficii de sănătate și frumusețe.

  Beneficiile ananasului
  Tratamentul Artritei
  Ananasul este ambalat cu efecte antiinflamatorii, care pot reduce durerea articulară. În plus, enzima proteolitică numită bromelain stimulează proprietățile antiinflamatoare și poate reduce durerea artritei.

  Stimularea sistemului imunitar
  Ananasul este bogat în vitamina C, este cea mai bogată sursă de acid ascorbic. Această proprietate a ananasului oferă multe beneficii pentru sănătate, dar cel mai important, consolidează sistemul imunitar. În plus, acesta previne deteriorarea radicalilor liberi.

  Prevenirea Cancerului
  Vitamina C, vitamina A, beta carotenul, bromelanul și alți compuși flavonoizi pot preveni cancerul, din fericire, ananasul abundă cu ei. Acești compuși luptă împotriva radicalilor liberi și împiedică cancerul de gât, de sân și de gură.

  Ajutor Pentru Digestie
  Ananasul e bogat în fibre, ceea ce e benefic pentru sistemul digestiv. Consumul regulat de ananas va preveni constipația, sindromul intestinului iritabil, coagularea sângelui și diareea.

  Menține oasele sănătoase
  Ananasul nu conține calciu. Cu toate acestea, acestea sunt bogate în mangan, care este vital pentru sănătatea osoasă. Astfel, ananasul întărește oasele și le promovează creșterea.

  Îmbunătățirea Sănătății Orale
  Acest fruct uimitor conține proprietăți astringente care pot întări gingiile și îmbunătăți starea generală de sănătate orală. Mâncând ananas zilnic, vei preveni pierderea dinților.

  Restabilește Elasticitatea Pielii
  Agenții astringenți strâng țesuturile din corp și împiedică slăbirea pielii. Acest lucru este extrem de benefic pentru femeile care au sânii lăsați. Sânii tind să se lase în timp și să arate neatractiv. Din fericire, ananasul este bogat în proprietăți care pot restabili elasticitatea pielii și pot îmbunătăți forma sânului. Încercați pentru a obține beneficiile complete de ananas și să consolideze țesutul sânilor.

  Rețetă Suc De Ananas.
  Ingrediente:

  1 ceașcă de ananas fin tocat
  ¼ Ceașcă suc de ananas
  ¼ Ceașcă apă
  3-4 cuburi de gheață
  ½ Ceașcă iaurt

  Instrucțiuni:

  Amestecați ingredientele împreună și beți sucul primul lucru de dimineață.

  Notă: ananasul poate avea unele efecte secundare. Bromelanul poate provoca sensibilitate pe buze și gingii. Prin urmare, consuma ananas cu moderație. În plus, femeile gravide trebuie să evite ananasul, deoarece poate duce la avort spontan.

  Lasă un răspuns