Sari la conținut

TOP 6 VITAMINE PENTRU CREȘTEREA PARULUI (№2 OBLIGATORIU)

  Deoarece părul joacă un rol important în viața oamenilor, căderea părului poate fi o problemă enormă. Dar, știați că există vitamine care stimulează creșterea părului? De fapt, nutriția, inclusiv deficiențele nutriționale, este un factor cheie în pierderea părului.

  Top 6 vitamine pentru cresterea parului

  Ulei de pește
  Uleiurile bogate în acizi grași au fost folosite și în studiile animale și umane pentru a analiza efectele asupra sănătății părului și a pielii. S-a constatat că omega-3-urile sunt eficiente pentru nutriția pielii, reducând inflamația care poate duce la pierderea părului și menținerea densității părului.

  Consumați alimente omega-3, cum ar fi sardinele, somonul, macrou, ton, pește alb, nuci, gălbenușuri de ou, semințe de cânepă, pentru a reduce inflamația și a echilibra hormonii.

  Zinc
  Zincul este un factor concomitent important al multor enzime și este implicat în activități importante în foliculul de păr. Este dovedit științific că unii pacienți cu alopecie au deficit de zinc, iar terapia orală cu sulfat de zinc servește ca tratament eficient.

  Vitaminele complexe B (biotină și B5)
  Biotina și acidul pantotenic (vitamina B5) au fost folosite ca remedii alternative pentru a evita căderea părului. Biotina vindecă părul deteriorat ca urmare a uscării cu un uscător de păr, șamponarea și exces de soare. Vitamina B5 susține glandele suprarenale care stimulează creșterea părului.

   
  Vitamina C
  S-a dovedit științific că stresul are un rol importanta la procesul de îmbătrânire. Oxigenul reactiv sau radicalii liberi sunt molecule care pot deteriora membranele structurale celulare, proteinele, lipidele și ADN-ul.

  Pentru a vă proteja părul de îmbătrânire, consumați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, căpșunile, grapefruitul, ardeiul roșu, broccoli și varza de Bruxelles, kiwi. Dacă aveți nevoie de un supliment, luați ca un antioxidant 500-1000 mg de vitamina C de două ori pe zi.

  Vitamina D
  Foliculii de păr sunt sensibili la hormoni, iar vitamina D este un hormon care joacă un rol important în reglarea imunității, diferențierea, creșterea celulelor și homeostazia de calciu.

  Cel mai bun mod de a absorbi vitamina D este să stați sub soare timp de aproximativ 10 minute pe zi, ceea ce vă permite să absorbiți aproximativ 10.000 de blocuri de vitamina D naturală.

  Fier
  Sa dovedit științific că există o legătură puternică între deficitul de fier și pierderea părului.

  Pentru creșterea părului, adăugați zilnic alimente bogate în fier în dieta dvs. Consumați fasole negre, fasole albastru închis, gălbenușuri de ouă, friptura de vită, varză, carne și spanac.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să dați un like la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns