Sari la conținut

10 Beneficii Uimitoare ale Morcovului

  Morcovii sunt buni pentru mai mult decât Bugs Bunny. De fapt, sunt una dintre cele mai sănătoase gustări pe care le poți avea. Nivel ridicat în vitamine, antioxidanți, și fibre, care pot reduce riscul de a dezvolta cancer, boli de inima, și diabet de tip 2.

  • Beta caroten
   Morcovii sunt o sursă bogată de beta caroten, care este un antioxidant puternic cu multe beneficii de sănătate. În organism, beta caroten este convertit în vitamina A pentru a menține pielea sănătoasă. Studiile arată că beta caroten protejează, de asemenea, plămânii împotriva toxinelor care duc la cancer pulmonar.

  De fapt, s-a constatat că ex-fumătorii care consumă beta caroten zilnic scad riscul de cancer pulmonar și de stomac. Alte alimente bogate în beta caroten – spanac, varză și cartofi dulci.

  • Digestia
   Organismul are nevoie de anumite minerale esențiale, vitamine, fibre, și enzime pentru a alimenta procesul de digestie și morcovii le au în pică. Morcovii au cantități egale de fibre solubile și insolubile, care ajută la împingerea alimentelor prin sistemul digestiv. Beta carotenul se transformă în vitamina A, ceea ce stimulează sănătatea limfocitelor. Limfocitele sunt celule care luptă împotriva agenților patogeni alimentari.

  Și în cele din urmă, morcovii conțin o cantitate bună de calciu și potasiu, două minerale vitale pentru contracția normală a tuturor tipurilor de mușchi, inclusiv cele necesare pentru a muta alimente prin tractul digestiv. Din aceste motive, studiile arată că consumul regulat de morcovi poate preveni ulcerele gastrice.

  • Potasiu
   Potasiul acționează în parteneriat cu sodiul pentru echilibrarea nivelurilor de fluid, ceea ce contribuie la sănătatea rinichilor și reduce tensiunea arterială crescută. Din păcate, avem tendința de a obține mult mai mult sodiu decât avem nevoie pentru că este ambalat în tot felul de alimente prelucrate la un nivel incredibil. Morcovii pot ajuta la readucerea echilibrului la aliniere pentru a calma tulpina de pe rinichi și întregul sistem circulator.

  • Dinții
   Morcovii te pot ajuta să-ți menții dinții și gingiile sănătoase în mai multe feluri. Consumul de morcovi stimulează, de asemenea, producția de salivă, care ajută la menținerea bacteriei în gură sub control. Capacitatea lor de alcalizare poate echilibra pH-ul din gura.
  • Răni
   Există doi compuși în morcovi care pot accelera vindecarea rănilor – vitamina C și beta caroten. Vitamina C este asociată cu un sistem imunitar sănătos și cu producerea de colagen, o componentă critică a pielii. Beta caroten este cunoscut pentru a reduce inflamația, astfel încât pielea se poate vindeca mai repede. Puteți adăuga pur și simplu mai mulți morcovi la dieta dumneavoastră atunci când aveți o rană sau altfel ambalați morcovi rași, puneți într-o compresă și se aplică direct la zona afectată.

  • Fitonutrienți
   Fitonutrienții sunt chimicale vegetale naturale și au o mulțime de beneficii. Unul dintre cei mai puternici fitonutrienți din morcovi se numește falcarinol, care se crede că reduce riscul de cancer de colon, precum și să sprijine sănătatea generală a colonului. De fapt, fitonutrienții( inclusiv antioxidanții) din morcovi pot reduce riscul tuturor tipurilor de cancer. Beneficiile par a fi mai mari atunci când morcovii sunt fierți.
  • Carotenoide
   Morcovii conțin, de asemenea, un anumit grup antioxidant numit carotenoide, care sunt utilizate pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge. De aceea, o dietă bogată în carotenoide poate reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2. Rezultatele studiului au fost variate, dar toate au avut reducerea riscului în intervalul 15-22%.

  • Fibre
   Am vorbit despre cum fibra poate ajuta digestia. Fibra solubilă din morcovi se leagă de colesterolul LDL (acesta este genul rău) și permite corpurilor noastre să-l elimine. Ca rezultat, suntem mai puțin predispuși la cheaguri de sânge și la un risc mai mic pentru boli de inima. Fibra insolubilă ajută la prevenirea constipației și blocajelor intestinale, reducând astfel riscul de probleme, cum ar fi hemoroizi și chiar cancer colorectal.
  • Ochi, păr, unghii și piele
   Profilul nutrițional echilibrat al morcovilor este bun pentru întregul corp, inclusiv pentru păr, unghii, piele și ochi. Fitonutrienții livrează unele dintre ingredientele de care organismul are nevoie pentru a construi noi celule. Acesta este un proces care se întâmplă tot timpul, dar atunci când aveți o deficiență nutrițională, noile celule nu sunt la fel de sănătoase ca acestea ar putea fi și au o durată de viață scurtată. Celulele tinere sănătoase fac ochii limpezi, pielea strălucitoare și unghii puternice.

  Asigură-te că mănânci destui morcovi să te bucuri de o viață lungă și sănătoasă.

  Postat : retetenaturiste.net Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns