Sari la conținut

SAREA EPSOM – 10 PROBLEME DE SĂNĂTATE CARE POT FI TRATATE UTILIZÂND SAREA EPSOM

  Sarea Epsom și-a luat numele datorită unui mic oraș Epsom din Anglia, unde a fost sintetizată pentru prima dată în secolul al XVII-lea. Sarea este extrem de utilă și este utilizată în diferite domenii și industrii, inclusiv în medicină și cosmetologie. Văzând acest mineral pe raft, mulți întreabă ce este sarea Epsom și cu ce se mănâncă.

  Se pare că bunicile noastre știau ce făceau atunci când adăugau sare Epsom în aproape orice rețetă. Acum, știința arată că acest ingredient simplu posedă proprietăți medicinale puternice, ceea ce a dus la o creștere rapidă a popularității sale.

  Proprietăți minerale
  Sarea engleză este obținută sintetic din minerale naturale, deci în natură nu există. Compoziția chimică este un compus de sulfat de magneziu. Se numește și magnezie. În exterior, este o sare grosieră, similară cu sarea aburită și are un gust amar. Mineralul poate fi cumpărat în orice farmacie.

  Când vine vorba de vitamine și oligoelemente, toată lumea se gândește în principal la calciu și fier. În acest caz, magneziul este al doilea cel mai mare element din organism. Reglează mai mult de 300 de enzime și este o legătură între țesutul muscular și sânge. De magneziu depinde activitatea creierului, memoria, atenția și logica.

  Deficitul de magneziu poate duce la:

  probleme ale creierului;
  sindromul oboselii cronice;
  tensiune ;
  boli cardiovasculare;
  boli ale tractului gastro-intestinal.
  Prin urmare, mulți oameni cumpără suplimente nutritive sub formă de magneziu, alții folosesc sarea Epsom pentru a menține imunitatea.

  Acest mineral relaxează corpul, ameliorează durerea de cap, elimină toxinele din organism. Magneziul este un element important recunoscut de oamenii de știință.

  Adesea, sarea Epsom este aplicată atunci când apar diferite tipuri de durere.

  Pentru un somn bun, se recomandă să luați băi de seară cu sare diluată.

  Proprietăți de vindecare
  Magneziul este un microelement indispensabil în corpul uman și lipsa acestuia poate duce la dezvoltarea bolilor cronice.

  Utilizarea magneziului în doze mici va ajuta la îmbunătățirea sistemului gastrointestinal și, de asemenea, va îmbunătăți activitatea ficatului. Este folosit ca laxativ și coleretic. Persoanele cu boli flebologice trebuie, de asemenea, să utilizeze sare Epsom. Acesta va ajusta circulația sângelui și va deveni un obstacol în calea îngroșării sângelui.
  În acest caz, sarea Epsom este indispensabilă pentru sarcini mentale mari. Aceasta va ajuta la îmbunătățirea activității departamentelor importante ale creierului, ceea ce va îmbunătăți memoria, atenția și rezistența.

  Băile de seară vor ajuta persoanele cu articulații dureroase, genunchi și dureri musculare. Efectul sedativ învăluie durerea și împiedică dezvoltarea ulterioară a bolilor.

  Sarea Epsom este alcătuită din sulfat de magneziu, un compus mineral pur care are o mulțime de utilizări. Acesta este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv următoarele:

  Prevenirea întăririi arterelor
  Prevenirea formării cheagurilor de sânge
  Gestionarea stresului și a tensiunii
  Reducerea inflamației
  Detoxifierea corpului
  Liniștitor și relaxantant a mușchilor inflamați
  Reducerea riscului de diabet
  Consolidarea oaselor
  Promovarea unui somn mai bun
  Atenuarea durerii articulare și a entorsei

  Tuse
  Răcelile și gripa însoțite de tuse persistentă sunt extrem de frecvente în perioadele reci. Vestea bună este că o baie de sare Epsom timp de douăzeci de minute ajută la oprirea simptomelor datorită conținutului său mineral.

  Dureri musculare
  Pentru a calma durerile musculare, se adaugă două căni de sare Epsom la o cadă de baie şi înmuiați aproximativ zece minute.

  Stresul
  Adăugați două căni de sare Epsom într-o cadă, împreună cu câteva picături de ulei esențial de eucalipt și înmuiați aproximativ zece minute, de trei ori pe săptămână.

  Constipaţie
  Deoarece acționează ca un laxativ ușor, sarea Epsom este eficientă în tratarea constipației. Pur și simplu adăugați o linguriță de sare Epsom la un pahar de apă, și conținutul său de sulfat de magneziu va înmuia scaunul și va opri constipația.

  Acnee
  Datorită proprietăților sale antimicrobiene, sarea Epsom are capacitatea de a ucide bacteriile, de a curăța porii și de a exfolia pielea.

  Îndepărtarea așchiilor
  Se dizolvă două linguri de sare Epsom într-un pahar de apă și se înmoaie o cârpă de bumbac în soluție. Aplicați pe așchie și lăsați-o să-și facă trucul.

  Sănătatea piciorului
  Pentru a înmuia pielea, a elimina durerea puternica sau chiar a ușura durerea, înmuiați picioarele într-un castron de apă caldă cu o jumătate de ceașcă de sare Epsom. Combinația de o ceașcă de sare Epsom, ulei de măsline și săpun de castel de lămâie este deosebit de eficientă în înmuierea pielii aspre.

  Arsuri solare ușoare
  Pentru a calma mâncărimea şi roşeaţa asociată cu arsuri solare, poate fi calmat prin înmuierea într-o baie de sare Epsom.

  Inflamaţia pielii
  Se dizolvă o lingură de sare Epsom în jumătate de pahar de apă caldă, se lasă să se răcească, după răcire se aplică soluția în zona afectată.

  Grădinărit
  Magneziul și sulful, compușii cheie din sarea Epsom, s-au dovedit a stimula creșterea plantelor, precum și a oferi randamente mai mari. De fapt, sa demonstrat științific că sarea epsom minimizează nevoia de îngrășăminte și sporește efectele acestora.

  Deci, dacă ați căutat o alternativă sigură și ieftină la remedii fără prescripție medicală și la grădinărit, nu căutați mai departe. Sarea Epsom a fost deja aprobată de medici, cercetători și experți în grădinărit, toți descriind numeroasele sale beneficii.