Sari la conținut

Sunatoare – Beneficii, Proprietati Utile, AntiDipresiv, Insomnie, Anxietate


  Mulți dintre noi, în special în toamnă, au anxietate inexplicabilă și apatie. Se crede că aceasta este ceva complet natural, dar există o explicație fiziologică pentru o astfel de stare de sănătate.

  Pentru creșterea nivelului de serotonină în organism și pentru a ne proteja de depresie, va ajuta una dintre cele mai populare plante medicinale populare — sunătoare perforate (Hypericum perforatum).

  Cât de utilă este sunătarea

  Ingredientul biologic activ al sunătoarei – hipericină- inhibă absorbția serotoninei. Acest lucru permite creșterea concentrației sale în sânge și ne scutește de starea de spirit proastă și de gânduri triste.

  Normalizarea nivelului de serotonină: ajută la scăderea în greutate. Când nivelul serotoninei scade, simțim crize de foame acută și când este normal, dimpotrivă, simțim sațietate, chiar dacă ultima dată când am mâncat patrunjel acum șase ore.

  Studiile au arătat un efect terapeutic bun al sunătoarei în tratamentul depresiei, oboselii cronice și tulburărilor neurologice. În același timp, indicele de tolerabilitate al sunătoarei depășește în mod fiabil medicamentele sintetice: efectele secundare ale acesteia se dezvoltă mult mai rar și nu au un astfel de caracter greu.

  O gamă largă de acțiune utilă a sunătoarei este asociată cu o compoziție unică de flori uscate. Printre principalele substanțe active – Azulen, hipericină, quercetin, tocoferoli și flavonoide.


  SUBSTANȚE UTILE ÎN SUNĂTOARE
  Hipericină

  Pigmentul roșu, conținut în planta de sunătoare, are un efect psihotropic antistres asupra corpului.
  Azulen
  Un antioxidant popular în cosmetologie datorită proprietăților antiinflamatorii și regeneratoare.
  Quercetin
  Flavonoidul, care este capabil să pătrundă în terminațiile fibrelor nervoase, afectând reglarea receptorilor și reducând eliberarea adrenalinei, ceea ce determină efectul său calmant și analgezic.
  Ruthin.
  Vitamina, care are un efect benefic asupra pereților vaselor de sânge, întărindu-le.
  Remedii naturale pentru depresie pe bază de sunătoare
  Medicamentul pentru depresie și insomnie pe bază de sunătoare poate fi preparat acasă, folosind următoarele rețete.

  Infuzie pentru depresie
  Se toarnă 10 grame de plante uscate cu un pahar de apă clocotită și se insistă timp de o jumătate de oră. Bea această perfuzie de până la 6 ori pe zi, o lingură strict după masă.

  Medicamentul preparat conform acestei rețete ajută nu numai în tratamentul tulburărilor depresive, ci și în cistită, dureri de stomac și intestine, inflamarea apendicelor, albelor, bolilor hepatice și vezicii urinare, diaree, rinichi, reumatism, dureri de cap, colită și urinare involuntară la copii.

  Ceai de sunătoare pentru depresie
  Se toarnă două lingurițe de amestec uscat de sunătoare cu un pahar de apă clocotită. Bea ceai de sunătoare proaspăt preparată de două ori pe zi, dimineața și seara. Înainte de utilizare, trebuie să fie infuzat timp de 10 minute. Pentru a obține un rezultat terapeutic, este necesar să beți ceai timp de 2-3 luni.

  Decoct de sunătoare pentru a scăpa de anxietate
  Se amestecă florile de mușețel și sunătoare într-un raport de 1 : 1, se toarnă 500 ml de apă, se fierbe la foc mic, după fierbere, țineți pe foc timp de încă 10 minute. Luați un decoct de 3 linguri cu o jumătate de oră înainte de mese nu mai mult de o săptămână.

  Tinctura de ulei
  Se amestecă 10 grame de flori de sunătoare și o jumătate de pahar de ulei de măsline. Insistați într-un loc răcoros și întunecat timp de 40 de zile. Extractul de ulei obținut se administrează pe cale orală timp de două săptămâni 1 linguriță înainte de mese.

  Pulbere de sunătoare pentru insomnie
  Destul de des, starea depresivă este însoțită de o încălcare a somnului. Scapa de ea va ajuta pudra de sunătoare, care este vândută în rețelele de farmacie.

  Luați 2-4 grame de pulbere pe zi, împărțind în trei doze. Efectul tratamentului cu pulbere de plante va apărea într-o lună de utilizare zilnică.

  Sunătoarele sunt, de asemenea, folosite ca astringent, antiseptic, antibacterian și tonic. Este eficient în bolile tractului digestiv, ficat, rinichi, vezică urinară.

  Preparatele de sunătoare au fost utilizate în practica ginecologică, în tratamentul colelitiazei. Are un efect benefic asupra inimii. Iarba proaspătă este aplicată pe răni, vânătăi și cu o ruptură a articulațiilor.

  În ciuda inofensivității sunătoarei, nu se recomandă auto-tratamentul tulburării depresive. Adresați-vă unui specialist calificat care va prescrie un tratament adecvat pentru starea dumneavoastră.

  Contraindicații
  Infuziile de sunătoare nu sunt recomandate pentru o lungă perioadă de timp, sunt contraindicate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, precum și celor care au intoleranță individuală.

  Absolut nu se combină cu administrarea de preparate din băuturi spirtoase, ciocolată și cafea, precum și produse afumate și murate.