Sari la conținut

Piele perfectă: 5 tonice faciale de casă

  Prepararea tonicilor de casă din ingrediente naturale ne protejează de reacțiile alergice care pot fi provocate de produsele cosmetice industriale. Acesta din urmă conține substanțe chimice care afectează negativ echilibrul pH-ului natural al pielii noastre.

  Piele perfectă: 5 tonice faciale de casă

  Piele frumoasă și sănătoasă … care dintre noi nu visează la asta? Din păcate, în zilele noastre există o mulțime de varietate de factori, care au un impact negativ asupra sănătății ei: dieta necorespunzatoare, poluarea, expunerea excesiva la soare, deshidratare, utilizarea produse cosmetice… In articolul nostru veti gasi retete care ajută la menținerea sănătății pielii.

  5 tonice din ingrediente naturale
  De ce trebuie să utilizați tonic?
  Morcovi pentru tonice de casă
  Castravete și lămâie
  Oțet de cidru de mere pentru tonice de casă
  Rose pentru tonice de casă
  Rozmarin

  Este vorba despre tonice la domiciliu, în care nu există aditivi chimici străini. Acestea sunt dezvoltate pe baza ingredientelor naturale: morcovi, castraveți, lămâie și oțet.

  Piele perfectă: 5 tonice faciale de casă

  De ce trebuie să utilizați tonic?
  De-a lungul timpului, pielea noastră necesită o îngrijire mai atentă. Nimeni nu vrea ca ea să pară lipsită de viață și plictisitoare. Fiecare dintre noi ar dori să aibă o piele tânără strânsă, fără riduri și alte defecte estetice.

  Deși majoritatea dintre noi sunt obișnuiți să luăm timp zilnic pentru a hidrata pielea, nu toată lumea știe că înainte de această procedură este necesar să se utilizeze un tonic facial. E foarte important.

  Tonicul trebuie utilizat de două ori pe zi:

  Dimineața, după ce vă treziți, spălați-vă fața. După utilizarea tonicului, aplicați un hidratant.
  Seara înainte de culcare: în primul rând, scoateți machiajul și apoi aplicați tonic pe piele. După aceea, puteți utiliza, de asemenea, o cremă hidratantă sau o mască nutritivă.
  Este foarte important ca tonicul să fie preparat numai din ingrediente naturale și să nu conțină substanțe chimice capabile să dăuneze pielii noastre (de exemplu, alcool). Astfel de suplimente afectează negativ echilibrul pH-ului natural al pielii și penetrează corpul nostru prin pori. În viitor, acest lucru poate duce la consecințe neplăcute pentru fața noastră.

  Morcovi pentru tonic de casă
  Nu numai că protejează pielea de expunerea la lumina soarelui, ci și o hrănește.

  Morcovii sunt o sursă bogată de beta-caroten și alte oligoelemente utile. Datorită lor, pielea ta va obține o nuanță uniformă și întunecată.

  Se recomandă tonifierea pielii atât din exterior, cât și din interior. Acest lucru va ajuta la obținerea unor rezultate mai bune. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, beți un cocktail de morcovi și aplicați o cantitate mică de suc de morcovi pe piele.

  Castravete și lămâie
  Acest tonic de casă este compus 100% din ingrediente naturale. Pentru a spori efectul, se recomandă nu numai aplicarea tonicului preparat din aceste ingrediente pe piele, ci și băut în mod regulat o băutură pe bază de castravete și lămâie.

  Se amestecă într-un blender bucăți de castravete de dimensiuni medii și o jumătate de lămâie. În cazul în care castraveții și lămâile au fost cultivate în condiții ecologice, nu este nevoie să tăiați coaja de pe ele.

  Castravetele are un conținut ridicat de apă, este perfect revigorant și curăță pielea feței, calmând inflamația. Acest remediu vă va ajuta în zilele în care vă treziți cu fața umflată și cu pungile sub ochi.

  Lamaie are, de asemenea, proprietăți de curățare, ideal pentru tratarea acneei. În plus, ajută la scăderea punctelor negre și a petelor de pigment.

  Oțet de cidru de mere pentru tonic
  Acest tonic simplu poate fi numit în siguranță elixirul secret al frumuseții, pe care multe femei l-au apreciat în ultimele decenii.

  Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de oțet de cidru de mere nepasteurizat de înaltă calitate. Numai în acest caz, se păstrează vitaminele și mineralele necesare pielii noastre. Ca urmare, veți obține nu numai un instrument economic, dar, de asemenea, util, care va hrăni pielea.

  Oțetul este un produs acid, la fel ca ph-ul pielii noastre (aproximativ 4,2-5,6). Pentru ca pielea noastră să nu se usuce și să devină lipsită de viață, trebuie să menținem acest echilibru.

  Gătit:

  Pregătiți o soluție de 1 parte oțet de cidru de mere și 4 părți apă curată.

  Dacă nu vă place mirosul de oțet, nu vă faceți griji, va dispărea curând.

  Rose pentru tonice de casă
  S-ar putea să fi auzit deja o dată despre apa de trandafir. Apa de trandafir este lichidul produs prin distilarea petalelor de trandafir. Acest instrument vă va cuceri cu siguranță inima cu aroma delicată, dulce și feminină. De asemenea, apa de trandafir întoarce rapid tonul pielii și frumusețea.

  Acest instrument are proprietăți astringente, ceea ce vă permite să închideți porii pielii. Apa de trandafir este recomandată persoanelor cu piele grasă sau capilare extinse. Ea ne înmoaie pielea și o împrospătează.

  Apa de trandafir poate fi achiziționată în magazinele de homeopatie și bunuri din Asia.

  Rozmarin
  Tonicul de vindecare de rozmarin este, de asemenea, un remediu natural eficient și testat în timp. Rozmarinul normalizează circulația sângelui și îmbunătățește aspectul pielii noastre.

  Acest tonic poate fi preparat în două moduri:

  Luați o crenguță proaspătă de rozmarin, puneți-o într-un recipient mic și umpleți-o cu o soluție de oțet de cidru de mere. Pentru a prepara soluția, trebuie să amestecați 1 parte oțet cu 1 parte apă.

  A doua rețetă : dizolvați 15 picături de ulei esențial de rozmarin în 2 lingurițe de apă (aproximativ 10 ml).
  Înainte de aplicarea tonicului, trebuie amestecat. Puteți să le umpleți într-un pulverizator și să pulverizați pielea feței

  Publicat : retetenaturiste.net

  Lasă un răspuns