Sari la conținut

9 semne alarmante de intoleranță la alcool

  Există câteva semne clare că organismul dumneavoastră nu ia alcool. Dacă le ignorați, în timp, acest lucru poate duce la consecințe grave. Dacă aveți aceste simptome după una sau două pahare de alcool, este posibil să suferiți de intoleranță la alcool.

  9 semne alarmante de intoleranță la alcool

  În primul rând, merită să știți că intoleranța la alcool nu este asociată cu alcoolismul sau dependența, ci depinde de genetică. Unii oameni de la naștere nu au enzima acetaldehidă dehidrogenază (ALDH2). Cu deficiența sa, atunci când beți, aveți acetaldehidă acumulată, din cauza căreia apar efecte secundare.

  9 semne că alcoolul este contraindicat

  De asemenea, este necesar să se distingă intoleranța la alcool și alergia la alcool. Alergia este o afecțiune mai gravă și este cel mai adesea o reacție la alergenul din alcool, cum ar fi orzul, hameiul, drojdia.

  Acordați atenție acestor simptome de intoleranță la alcool.

  Simptomele intoleranței la alcool

  • Roșeață a feței
   Înroșirea pielii feței este unul dintre cele mai frecvente semne de intoleranță.

  Acest lucru se datorează creșterii presiunii în deficitul ALDH2, care transformă acetaldehida toxică într-o substanță sigură pe care organismul o poate deduce.

  Atunci când organismul nu poate descompune acetaldehida, pe față și, uneori, pe corp apar pete roșii. Această reacție poate apărea chiar și după câteva pahare de bere.

  • Congestie Nazală

  Congestia nazală sau este unul dintre cele mai frecvente simptome ale intoleranței la alcool. De asemenea, acest lucru se datorează nivelurilor ridicate de histamină din băuturile spirtoase, în special în vin și bere.

  • Urticarie

  Intoleranța la alcool se poate manifesta ca o erupție cutanată caldă pe piele, cunoscută sub numele de urticarie. Din nou, aceasta este o consecință a deficienței ALDH2, dar poate fi asociată și cu histamine în băutură și alergii la anumite ingrediente.

  1. Greață
   Nu este surprinzător faptul că intoleranța la alcool poate duce la un sentiment de greață. Acest lucru se datorează creșterii activității acidului gastric, care irită esofagul, stomacul și intestinele.
  2. Vărsături
   Împreună cu greața, este posibil să aveți vărsături. Vărsăturile pot spune că ați băut prea mult. Cu toate acestea, dacă doriți să rupeți imediat după câteva băuturi, acesta este cel mai probabil un semn de intoleranță la alcool.
  3. Diaree
   Diareea se întâmplă și la cei care nu suferă de intoleranță la alcool, dar cele mai recente simptome pot fi mai pronunțate și se lasă foarte repede să știe. Alcoolul afectează absorbția apei în intestin, ceea ce face ca mișcările intestinale și lichidul să treacă mai repede.
  4. Palpitații ale inimii
   Intoleranța la alcool poate provoca tahicardie sau palpitații ale inimii. Bătăile frecvente ale inimii pot fi, de asemenea, un simptom al unui lucru mai grav-alergii la alcool, deci dacă simțiți că inima dumneavoastră a început să bată foarte mult, poate că ar trebui să vedeți un medic.

  Agravarea simptomelor astmului
  Intoleranța la alcool poate crește simptomele respiratorii. Dacă aveți astm după consumul de alcool, simptomele se pot manifesta mai clar.

  • Tensiune arterială scăzută
   Este puțin probabil să observați acest lucru singur, dar intoleranța la alcool poate provoca o scădere a tensiunii arteriale după ce beți.

  Printre semnele care indică o scădere a tensiunii arteriale pot fi amețeli, incapacitatea de a se concentra, oboseală, respirație superficială frecventă și altele.

  Alergia la alcool
  De asemenea, merită să știți că trebuie să distingeți alergia la alcool și intoleranța la alcool. Acesta din urmă este mult mai frecvent la aproximativ 25% dintre oameni.

  Aflați dacă sunteți alergic la alcool nu este atât de ușor, deoarece multe simptome pot fi confundate cu efecte secundare cu intoxicație severă.

  Mulți pot chiar să ia o reacție alergică pentru o mahmureală puternică, care trebuie doar să aștepte.

  Cu alergii, chiar și o cantitate mică de alcool poate provoca simptome. În cele mai severe cazuri, aceasta poate duce la anafilaxie – o reacție alergică care pune viața în pericol.

  Acordați atenție următoarelor semne:

  Mâncărime în jurul gurii, ochilor sau nasului
  Erupții cutanate, eczeme și mâncărime ale pielii
  Umflarea feței, a gâtului sau a altor părți ale corpului
  Congestie nazală, hipnoză, dificultăți de respirație
  Dureri abdominale, greață, vărsături și diaree
  Amețeli, pierderea conștienței
  Deși alergia la alcool nu apare atât de des, există încă. Și ca orice altă alergie, nu poate fi ignorată. Dacă este lăsată netratată pentru o lungă perioadă de timp, aceasta poate duce la consecințe grave

  Lasă un răspuns